Telefon ile danışma ve randevu için tıklayınız. Direkt Op. Dr. Oytun İdil ile görüşeceksiniz..
Rumeli cad. No:3 D:1 Nişantaşı, Şişli - İstanbul / Türkiye
İDİL DİSEKTÖRÜ NEDİR?
Baldır implantları ile bacak estetiği ameliyatı eskiden oldukça zor bir ameliyattı. Diz arkasından ufak bir kesiden girerek baldır kası içine bu implantları yerleştirmek 5-6 saat sürüyordu. Üstelik implant üreticisi firmalar da bu zorluk için iyi bir çözüm sunmuyordu. Genelde farklı firmalar bile eğitim videolarında bu implantları yerleştirirken uzunca bir penset yada bir liposuction kanülü kullanılmasını tavsiye ediyordu. Üretici firmalar genellikle implantların bir ucuna ufak bir cep hazırlar. Bu cebe, ince uzun bir aleti takıp implantı yerleştirileceği loja bu aletle itmeyi öneriyorlar.
Bu tarz çözümleri biz de denedik. Bu gibi ince ve uzun cerrahi aletler, implantları yerleştirmek için pek uygun değildir. Bir kere hiç bir firma, implantların yerleştirileceği boşluğun nasıl açılması gerektiğini anlatmıyor. Sadece implantın yerleştirilmesinden bahsediyorlar. Önerdikleri liposuction kanülü gibi ince uzun cerrahi aletler, implantın cebine yerleştiriliyor ve implantın yerleştirilmesinde kullanılıyor; ama cerrahi alet ince uzun olunca kolayca implanta batıp, implantı delip geçiyor. Sonuç: implantın parçalanması...
Bu sorunlar yüzünden özel bir cerrahi alet tasarlamak şart oldu. Bir kaç değişik alet denemesinden sonra işimize yarayan, tüm bu sorunları gideren bir cerrahi alet yaptık ve yaklaşık 10 sene kullanımdan sonra bunun patentini aldık. Bu cerrahi alete "İDİL DİSEKTÖRÜ" diyoruz. Bu aletin 2 fonksiyonu vardır:
1) Disektörün yuvarlak ucu ile implantın yerleştirileceği yeterli derinlikte bir boşluk açmak: İmplantın yerleştirileceği boşluğun nasıl açılacağını, implantları üreten firmalar bile anlatmıyor, bu konuda bir öneri yapmıyor. Hiç bir firmanın eğitim videosunda böyle bir şey görmedim. İmplantı kasın zarı altına değil de kasın içine yerleştirmek için mutlaka uzunca bir cerrahi alete ihtiyaç var. Daha önce buna uygun bir cerrahi alet yapılmamıştı. İdil disektörünün bir ucu yuvarlak olduğundan kas lifleri arasında kolayca ilerletilip, implantın konacağı boşluğu açmakta kullanılıyor. Disektörün boyu 32-33 santim olduğundan implantın boyu+2 cm kadar bir boşluğu kolayca açabilirsiniz. İmplantın tam oturması için, implantın boyundan 2 santim daha derin bir boşluk açılmalıdır. Disektörün yuvarlak ucundan başlayarak disektör üzerine cetvel çizilmiştir. Böylece kaç santim derinliğe girildiği kolayca kontrol edilebilir. İmplantın boyu 17 santim ise mutlaka 19 santim derinliğe girilmelidir. Disektörün bu ucu yuvarlak olduğundan, kas içine ilerletirken kasa zarar vermez, kas lifleri arasında dokuları kolayca ayırarak implantın konacağı boşluğun kansız ve atravmatik açılmasını sağlar.
2) Disektörün çıkıntılı ucu ile implantın yerleştirilmesini sağlamak: Bir çok implant markası, implantların bir ucuna bir cep hazırlamaktadır. Hesapta bu cebe bir liposuction kanülü yerleştirilip implant içeri böyle "sürülmelidir" (ekmek fırınlarında ekmeğin, fırın küreği ile fırına sürülmesi gibi..). Ama bu cebe liposuction kanülü yada uzunca bir penset gibi ince uzun bir alet takıp implantı bu şekilde yerleştirmeye çalışırsanız genellikle ince uzun alet, cebi delip geçerek implantı parçalamaktadır. Bu yüzden bu cebe konan ince uçlu aletin geri kalanının kalınca olması gerekiyordu. İdil disektörünün bu ucundaki ufak çıkıntı, implantın cebine yerleştirilerek implant içeri itilirse böyle bir şey olmaz, çünkü aletin kalanı 2 santim kalınlığındadır; implanta batmaz. İçerideki boşluk da yeterli açıldığından implant kolayca içeri "sürülür".
İdil disektörü ile,
- ameliyat tamamen kansız olur
- implant tam istenen yere, yeterli derinlikte konur
- ameliyat 45 dakikada biter (iki bacak birden)
- implantı yerleştirirken implantı delme ihtimali yoktur
Bu cerrahi alet, 2016 estetik cerrahi kongresinde yaptığım sunumla plastik cerrahi camiasına duyurulmuş ve Elektron medikal tarafından üretilip isteyen cerrahlara temin edilmeye başlanmıştır. Kongredeki sunum videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:
Videoyu aşağıda görüntüleyemiyorsanız YouTube de izlemek için buraya tıklayınız..
2011 den beri tüm ameliyatlarımızı video ile kayıt altına alıyoruz. İdil disektörünü kullandığımızdan beri bacak implantı ile baldır estetiği ameliyatlarımız 1 saat içinde bitmektedir. Bu ameliyatların tümünün video kaydı arşivimizdedir.
Adıma patentli "İdil disektörü" sayesinde bir bacağa implant yerleştirmemiz ortalama 8-10 dakika sürüyor. Her iki bacağın ameliyatı toplamda 30 dakika içinde bitiyor. Tüm ameliyatlarımızı GoPro ile videoya alıyoruz. Burada ilk bacağın ameliyatını bitirince hemşireme kameranın kaçıncı dakikada olduğunu soruyorum. Cevabı: "Sekiz!" İlk bacağın ameliyatı 8 dakikada bitmiş. Tüm ameliyat (baştan sona) 30 dakika civarında bir vakit alıyor..
Bir başka bacak estetiği ameliyatının 11. dakikasından 5 saniyelik bir kesit.. Hastanın sağ bacağına implantı yerleştirmemiz 11 dakika aldı.. Açıkcası biraz uzun sürmüş.. Normalde 8 dakikada bitiyor.. Diğer bacağı da yapıp ameliyatı bitirdiğimizde kameranın sayacı 35 dakikayı gösteriyordu.. Bu ameliyatı bu kadar pratik hale getiren benim tasarımım olan patentli "idil bacak disektörü" dür.. Bu alet sayesinde ameliyat tamamen kansız, çok çabuk ve kolay oluyor. İmplantı tam istediğimiz yere (kas içi) yerleştiriyoruz.
Videoyu aşağıda görüntüleyemiyorsanız YouTube de izlemek için buraya tıklayınız..
Bacak estetiği ameliyatının 8. dakikasından 5 saniyelik bir kesit.. Hastanın sağ bacağına implantı yerleştirmemiz 8 dakika aldı.. Diğer bacağı da yapıp ameliyatı bitirdiğimizde kameranın sayacı 42 dakikayı gösteriyordu.. Toplamda biraz uzamış (normalde bu ameliyat baştan sona 30-35 dakikada bitiyor), ama bir cerrah arkadaşımız ameliyatı izlemek için konuk olmuştu. Ameliyatı yaparken bir yandan da ona bilgi verince ameliyat biraz uzadı. Bu ameliyatı bu kadar pratik hale getiren benim tasarımım olan patentli "idil bacak disektörü" dür.. Bu alet sayesinde ameliyat tamamen kansız, çok çabuk ve kolay oluyor. İmplantı tam istediğimiz yere (kas içi) yerleştiriyoruz. "İdil bacak disektörü" bu ameliyat için tam bir kilometre taşı, tam bir dönüm noktası oldu. Bu disektörü isteyen arkadaşlar Elektron medikalden temin edebilir. Patent kullanımını elektron medikale bedelsiz verdim, herhangi bir kazancım yoktur. Onlar da sağ olsunlar bu aleti son derece cüzi bir ücrete üretip satıyorlar. Bu alet, tüm plastik cerrahi camiasına hediyemiz olsun. İşleri son derece kolaylaştırıyor. Ayrıca diğer silikon ameliyatlarında da (meme, popo, kol) kullanılabiliyor..
Videoyu aşağıda görüntüleyemiyorsanız YouTube de izlemek için buraya tıklayınız..
İdil disektörünü kullanmak isteyen cerrah arkadaşlar Elektron medikal den isteyebilir. İdil disektörünün patenti bana ait olup üretim hakkını elektron medikale bedelsiz hediye ettim (patent sürecindeki tüm ödemeleri de kendim yaptım). Satışından pay almamaktayım. Elektron medikalden tek istediğim olabildiğince ucuza üretip satmaları idi, onlar da öyle yapıyorlar. Baldır implantı ile bacak estetiğini son derece kolay hale getiren bu cerrahi alet, dünyada ilktir ve tüm plastik cerrahi camiasına hediyemizdir. Benim cerrah arkadaşlardan tek isteğim, ameliyatta hemşireden aleti isterken "idil disektörünü veriniz hemşiranım" diye aleti adı ile istemeleridir.
Tüm cerrah arkadaşlarıma ameliyatlarında başarılar dilerim.
Op. Dr. Oytun İdil (Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı)
Adres: Rumeli cad. No:3 D:1 Nişantaşı, Şişli - İstanbul / Türkiye
E-mail: oytunmd@gmail.com
GSM: +90 533 569 0649 +90 505 296 5569 +90 553 985 8087
Muayenehane tel: +90 212 296 3656 +90 505 137 1393
Whatsapp: +90 533 569 0649 +90 553 985 8087